Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Santa Eulalia del Rio

Spanyolország, Ibiza, Látnivalók

Santa Eulalia del Rio

Ibiza, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Santa Eulalia del Rio, Ibiza

Eivissa után Santa Eulalia del Rio a sziget második legnagyobb városa, amely Ibiza egyetlen folyójának torkolatánál fekszik. Innen ered nevének del Rio része. A folyó ma már valójában csak egy kiszáradt meder, de az idősebb lakosok szerint itt egyszer kristálytiszta víz csörgedezett.

Santa Eulalia del Rio főidényben San Antonio zsúfoltságával vetekszik, itt is sok a szórakozni vágyó turista. Ha egy kis békét szeretnénk a városban, akkor nézzük meg a Puig de Missát. Ez a szigetnek egy egészen romlatlan része, érdekessége, hogy egy teljesen tönkretett terület mellett található.

A hegytetőn találunk néhány épületet, és innen csodálatos kilátás nyílik. Puig de Missa templomának a szigeten jól ismert erődítmény jellege van, ide húzódtak vissza a környékbeliek, amikor a kalózok hajói feltűntek a horizonton.

A falu temetője különös hangulatot áraszt, a múzeumban pedig helyi impresszionisták képeit csodálhatjuk meg.

A várostól északra és délre számol strandolásra alkalmas öblöt találunk. Mindegyiknél éttermek, bárok és a szokásos tengerparti kölcsönzők várják a turistákat.Santa Eulalia del Rio
Ibiza, Spanyolország
Copyright: sue21mellor   Forrás: flickr

Ibizai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!