Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Formentera

Spanyolország, Ibiza, Látnivalók

Formentera

Ibiza, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Formentera, Spanyolország

A Baleár-szigetek legkisebbike, Formentera inkább csak egy egynapos kirándulás helyszíne, mint üdülőterület. Formentera mindössze 82 km2, a legszélesebb ponton is csak 19 km. Mindent egybevéve azonban a Baleárok legromlatlanabb lakott része. 

Formentera nagyon hasonló Ibizához, sok a füge- és mandulafa, a búzamező és a szőlőkert. Itt azonban sokkal kevesebb ember van, kevesebb a gyorséétterem.

A sziget neve a latin Frumentum változata, amely gabonát jelent, mivel a rómaiak Formenterát csak a "gabona szigete"-ként ismerték. A sziget a középkorban elnéptelenedett és csak a 18. században kelt újra életre, ma pedig komphajók sokasága köti Ibizához.

Ibiza szinte minden kikötőjéből indulnak hajók Formenterára, de a legrendszeresebb és leggyorsabb összeköttetés (napi 20 járat) Eivissából kínálkozik. Az út kb. 1 óra. A komp La Sabrinába köt ki, itt bértelhetünk autót vagy motor, amivel be tudjuk járni a szigetet.

Formentera fő látnivalói a Can na Costa, a La Mola világítótorony és a Las Salinas. Formentera
Ibiza, Spanyolország
Copyright:   Forrás: posidoniafestival.com

Ibizai Látnivalók


1 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!
Lány
2012.11.30 - 12:49 formentera
Formentera
Nagyon jó az oldal, gratulálok hozzá, de ehhez a cikkhez írnék pár pontosítást, javítást:
Formentera nem a legkisebb sziget a Baleár-szigetekből, Cabrera a legkisebb. Formentera csak a legkisebb látogatható sziget, mivel Cabrera annyira védett, természeti kincsei miatt, hogy csak különleges engedéllyel látogatható.
Ibizáról csak Eivissa kikötőjéből indulnak ide kompok, ahonnan az út 40-45 perc és nincs napi 20 járat, max 4-5.
A kompok helyesen La Savina kikötőjébe érkeznek, nem La Sabrinába.
Személyes véleményem egyébként, hogy nagyon nem hasonlít Ibiza szigetére, itt ugyanis nem lehet építkezni a tengerparton, sőt a tengerpartot övező dűnékre még csak rálépni sem szabad, így a parttól nézve olyan, mintha egy lakatlan szigeten járna az ember.
Szerintem Formentera bőven többet érdemel, mint egy 1 napos kirándulás, de nem bíztatok senkit, hogy akár egy teljes hetes, két hetes nyaralást tervezzen ide nehogy sok legyen a turista ;)